• NAV-ÁLLÓ SZÁMLÁZÓ (NGM SZÁMLA STRUKTÚRÁVAL)
  TEMETKEZÉSI SZOLGÁLTATÓKNAK

 • MEGBÍZHATÓ MEGOLDÁS
  JOGSZABÁLYI MEGFELELÉS, JOGSZABÁLYKÖVETÉS

 • ÚJ SZEMLÉLET A TEMETKEZÉSI
  SZOFTVEREK VILÁGÁBAN

Hatályos jogszabályoknak megfelelő számlázó (NAV-álló, NGM rendelet szerinti struktúrával feltöltött), nyilvántartó, automatizált nyomtatvány-kitöltő és gyászjelentő szerkesztő szoftver kifejezetten temetkezési szolgáltatóknak és temető üzemeltetőknek.

!!! TÁJÉKOZTATÁS !!!

ADATSZOLGÁLTATÁS – NAV 3.0
Örömmel értesítjük, hogy a 2021. januártól életbe lépő NAV 3.0 számla adatszolgáltatással kapcsolatos változásokat a Memorial Szoftverben átvezettük. Az átállással Önöknek semmi teendőjük nincs, 2021.01.04-én 8:00h-tól az új adatszolgáltatási modell szerint dolgozhatnak.

A korábbiakat kiegészítendően a magánszemélyeknek és adószámmal nem rendelkező egyéb jogi és nem jogi személyeknek kiállított számlák értékhatártól függetlenül azonnali adatszolgáltatás kötelesek, amit a Memorial Szoftver automatikusan teljesít a NAV online számla rendszerébe.

CSALÁDFAKUTATÁSBAN SEGÍTHET A MEMORIAL SZOFTVER
Az alábbiakban Kálmán Alida interjúját hallhatják Szilágyi Lászlóval, a Memorial Szoftver Kft. ügyvezetőjével:

Tisztelt Partnerünk!

A Memorial Szoftver Kft. jelenleg home office üzemmódban működik. Új Partnereink oktatása online módon előre egyeztetett időpontban, a szoftvert már használó Ügyfeleinknek nyújtott szupport szolgáltatások online, vagy telefonon munkaidőben folyamatosan elérhetők. Az online kapcsolathoz a Teamviewer alkalmazását használjuk. Akinek nincs ilyen alkalmazás telepítve a gépén, annak a honlapunkon a Teamviewer Quick Support alkalmazást elérhetővé tesszük. Ezt egy gombnyomással letöltve különleges beállítás nélkül be tudunk jelentkezni a gépre és segítünk megoldani a felmerült kérdéseket.

Intézkedésünk célja, hogy ügyfeleink folyamatos kiszolgálása mellett biztosítsuk cégünk és szolgáltatásaink zavartalan működését.

TEAMVIEWER letöltése

Letöltés Windows operációs rendszer esetében
Kérjük kattintson ide a letöltéshez
Letöltés MacOS operációs rendszer esetében
Kérjük kattintson ide a letöltéshez

A Memorial Szoftver Kft. egy magyar tulajdonú szoftverfejlesztő cég, amely sokéves szakmai tapasztalattal rendelkező partnerei segítségével megoldást kínál egy olyan évtizedes informatikai problémára, mellyel a temetőket üzemeltető vállalkozások, valamint a temetkezési szolgáltatók számára egyszerűbb, átláthatóbb nyilvántartást és számos üzemeltetési feladathoz számítógépes támogatást biztosít.

MEMORIAL SZOFTVER BEMUTATÓ VIDEÓ

Teljeskörű megoldás a mindennapokban

Számlázó funkcióval (NAV-álló, NGM rendelet szerinti struktúrával feltöltött),

nyomtatvány-kitöltővel,

dokumentumkezelővel,

naptár tervezővel az üzemeltetői feladatok támogatására,

temető nyilvántartással
(elhunyt, sírhely és rendelkező kezeléssel)

térképes keresővel,

valamint gyászjelentő szerkesztővel.

Korábbi adatok betölthetők

Temetőkönyvből programmal támogatott adatbevitel.
Korábban használt számítógépes nyilvántartásból (excel, nyilvántartó programok, adatbázisok) sírhely és elhunyt számtól független azonnali adatbevitel, saját szabadalommal.

Felhő alapú (böngészőben futó)

Nem igényel kezdeti beruházást, telepítés nélkül elérhető és egy egyszerű böngészővel használható.

Működtethető régi számítógépeken és mobil eszközökön is. (tablet, mobil telefon) A programot tetszőleges számú irodában használhatja egy vállalkozás!

Biztonságos

Az adatokat banki szintű biztonsági hozzáféréssel óvjuk, a háttérben óránként mentjük az adatbázist. Ezzel a módszerrel bármilyen hiba, törlés, adatsérülés azonnal visszaállítható! Ügyfeleink a teljes adatbázist excel formátumban bármikor lementhetik saját számítógépükre is.

A szoftver 2023-ig fixált ára: 8.900 Ft + 27% ÁFA / hónap

Hűségidő nélküli, havidíjas szolgáltatás, oktatással és testre szabással.

Új szoftverünk: Plébánia-Ablak

Tovább

NAV online számla adatszolgáltatás mindenkinek kötelező

Közeleg az időpont! 2020.július 01-től minden minden áfaalany (vállalkozás és kisvállalkozás » alanyi adómentes, KATÁS, fordított adózás alá eső ügyleteket teljesítő vállalkozások) értékhatár nélkül köteles az Online Számla rendszerben adatot szolgáltatni egy másik, belföldön nyilvántartásba vett áfa – alany részére belföldön teljesített termékértékesítéséről, szolgáltatásnyújtásáról kibocsátott vagy kiállított számláról, számlával egy tekintet alá eső okiratról.

2020. Július 1-től továbbra is lehetőség van (kézi) számlatömbös számlák kiállításra, viszont a kézi, írott számlák adatait manuálisan kell feltölteni a NAV honlapjának megfelelő felületén, 4 napon belül, illetve bizonyos esetekben 1 naptári napon belül.

 • Változik még:
  • az adattartalom köre NAV 2.0 bevezetésével ezzel a NAV részletes információkat kap a számla tartalmáról
  • Adószám kötelező feltüntetése (mentes ügyleteknél is, kivétel áfa regisztrált) minden számlán
  • Számla kiállítására nyitva álló határidő 15-ről  > 8 napra csökken
  • Számlaadási kötelezettség kiterjesztése: Egészségügyi szolgáltatások (kivéve közszolgáltató), Adómentes oktatások közül az egyéb oktatás, Fogorvos, fogtechnikus, Adómentes ingatlan értékesítés
  • Végszámla esetén az előleg figyelembevételével adódó különbségről kell adatot szolgáltatni

Jó hír, hogy a Memorial Szoftver ügyfeleinek a jogszabályváltozások követését biztosítja, ezért ügyfeleinknek különösebb teendője nincs!

2021. januártól teljes körű adatszolgáltatási kötelezettség mindenkinek az Online Számla rendszerben a magánszemélyeknek kiállított számláknál is (Temetkezési szolgáltatókat kiemelten érinti)

A temetkezési szolgáltatók számára kiemelten fontos változás lesz, érdemes felkészülni és tapasztalatokat szerezni online számlázásban. Keressenek minket, segítünk kialakítani a rendszert és az új működést. Az elmúlt három év és sok referencia – a legkisebbtől a legnagyobb vállalkozásokig – gyors, hatékony indulást garantál partnereinknek.

Szilágyi László tájékoztatója

A 2017.02.15-i budapesti temetkezési konferencián egy érdekes prezentáció keretében bemutatásra került a Memorial Szoftver alkalmazás. Az előadás egyik érdekessége volt, hogy a program hét funkciót tartalmaz, amely lefedi a temetkezési cégek igényeit. Meg lehet felelni egyszerre hét igénynek?

Azt gondolom igen, de a szoftvernek története van. Először egy temetőnyilvántartó programot akartunk csinálni, de ahogy megismertük a temetőüzemeltetők és temetkezési szolgáltatók igényeit, egyre több olyan ügyviteli problémával találkoztunk, amire választ tudunk adni a tapasztalataink alapján. Egy szoftvert készítettünk, ami az üzemeltetők és szolgáltatók részére is segítséget nyújt.
A hét funkció közül kettő: a temetőnyilvántartás és a térképes kereső elsősorban a temető üzemeltetők feladatait segíti. További öt funkció (naptár tervező, nyomtatvány kitöltő, dokumentum kezelő, számlázó, és gyászjelentő szerkesztő) pedig bármely temetkezési cég számára hasznos lehet.

A hét funkció tehát nem versenyzik, hanem kiegészíti egymást. Az előfizetőink bizonyos része temetkezési szolgáltatóként nem is üzemeltet temetőt, tehát a klasszikus temető nyilvántartásra nincs is szüksége, de az ő ügyviteli igényeit is kiszolgálja a program. Viszont, ha bármikor temetőüzemeltetéssel is bővül a szolgáltatása ezeknek a cégeknek, csak bekapcsoljuk a nyilvántartási funkciókat a szoftverben, és abban is tud dolgozni.

Előfizetőket említett Vevők helyett.  Kifejtené, hogy ez mit jelent?

Ez is az új személethez kapcsolódik, hogy folyamatos szolgáltatást nyújtunk. Nem kell komoly beruházással eszközöket és programokat vásárolni, hanem havi előfizetésért egy egyszerű internet böngésző segítségével, tetszőleges helyszínről elérhető és használható a program minden funkciója.

Mi van azokkal, akik több temetőt üzemeltetnek, illetve több irodával rendelkeznek?

Mindenki számára van megfelelő válaszunk. Igyekszünk az egyedi igényeket is megfelelő testre szabással kiszolgálni. Az alapszolgáltatásunk, hogy havi 8.900Ft+Áfa díjért tudja használni egy vállalkozás a programot mindegyik funkcióval, az összes irodájában, korlátlan felhasználószámmal. Temetőknél a második temetőtől csökkentett további díjat számítunk fel.

Rendben, de mi a garancia arra, hogy ez a díj nem változik rövid időn belül?

A szerződésben rögzítjük, hogy öt évig nem emeljük a havidíjat, de itt szeretnék arra is kitérni, hogy fontos számunkra az adatvédelem, ezért óránként mentjük a bevitt adatokat, és folyamatos ügyfélszolgálatot biztosítunk ügyfeleink számára.

A februári konferencia egyik fő témaköre a számlázási szabályok változása, azaz a kötelező számlatartalom volt. Ezt hogyan kezeli a program?

A kötelező számlatartalom a legfontosabb eleme a jogszabályváltozásnak. A program számlázó funkciójánál ezt figyelembe vettük, széleskörű szakértői egyeztetést követően megoldottuk a jogszabályi háttérnek történő korrekt megfelelést. Természetesen a számlázó programrészünk rendelkezik hivatalos engedéllyel, sőt még egy egyedi NAV állásfoglalást is beszereztünk.

A dokumentum kitöltő és gyászjelentő funkciók mit jelentenek?

A temetés felvétel során sok nyomtatványt és egyéb dokumentumot kellett eddig kézzel kitölteni, ebben nyújt újdonságot a program. Elég egyszer bevinni az adatokat és abból a programba előre rögzített nyomtatványokat, dokumentumokat automatikusan kitölti a rendszer, majd lehet nyomtatni. A gyászjelentő is egy megszemélyesített dokumentum, amit az ügyfél igényei szerint gyorsan és egyszerűen lehet elkészíteni a rendszerben.

További újdonság, hogy a gyászjelentő szerkesztő mellett május végével elindítottuk az ingyenes országos gyászjelentő weboldalt is http://gyaszjelento.hu, amire a rendelkező jóváhagyását követően felkerülhetnek a rendszerünkben elkészített gyászjelentések. A megrendelők megoszthatják és az internet előnyeit kihasználva értesíthetik a hozzátartozókat, ismerősöket a szomorú esemény kapcsán.

Interjú Szilágyi Lászlóval a Memorial Szoftver Kft. ügyvezetőjével.

Referenciáink között kis-, közepes- és nagyvállalatok is szerepelnek. A kiszolgált irodák és temetők száma meghaladja a százat. A kisebb irodák csak számlázó és nyomtatvány kitöltő funkciókat, a nagyobbak a teljes programot veszik igénybe.

312

iroda / temető

1083000

sírhely

1884000

elhunyt

Memorial Szoftver Kft.
2600 Vác, Cházár András utca 17.
+36 30 326 0268
info@memorialszoftver.hu
www.memorialszoftver.hu

Adatvédelmi Tájékoztató

 • 2600 Vác, Cházár András utca 17.

  2600 Vác, Cházár András utca 17.

„A Tótkomlósi Naplemente Temetkezési Szolgáltató Kft. 2017. április 1-től használja a Memorial Szoftver számlázó programját. Előtte kézi számlázást használtunk, amire azt gondoltuk, hogy nagyon egyszerű, de mint utólag kiderült, nem így volt!

Kicsit mi is, mint mindenki féltünk az újtól, hogyan fogjuk tudni alkalmazni, mennyire lesz pontos, megbízható és nyomon követhető? Tényleg a régi jól bevált számlázásunkat egy új, ismeretlenre cseréljük le?! De azt is tudtuk, ha tovább akarunk működni, a jogszabálynak meg kell felelnünk, váltanunk kell! Ekkor jött a Memorial Szoftver, akik szimpatikusan, türelmesen elmagyarázták, hogy az ő rendszerükkel, hogyan tudunk tovább dolgozni. Alacsony havi rezsijű programot kínáltak, és ami a legfontosabb, hogy nincs se hűségidő, se karbantartási díj, nem kell beruháznunk a rendszer kiépítésébe, öt évig nem változik havidíjuk. Magyarul: kipróbálom, ha nem válik be, holnap lemondom. Se köd-bér, se felmondási díj, csak nem kérem tovább… Temetkezési szolgáltatóként és temető üzemeltetőként is azt mondhatom, hogy rendkívül felhasználóbarát, könnyen kezelhető a rendszer még azoknak is, akik nem sokat értenek a számítógéphez. Szeretem, hogy a nap bármely szakában felhívhatom a központi irodájukat, ahol hozzáértők, azonnali segítséget tudnak nyújtani nekem. A Memorial Szoftver alkalmazásával az adatokat csak egyszer kell rögzíteni, és a rendszer minden általam hozzáadott nyomtatványt,( amit eddig kézzel töltöttünk ki) azonnal kitölt. Így nemcsak lerövidül az ügyféllel eltöltött idő, hanem az minőségé válik, hiszen csak az ügyfélre tudok figyelni, nem veszek el a nyomtatványok sokaságában. Gyorsan és egyszerűen kezelhető, ahol a bevitt anyag, információ egy helyre kerül. Jó keresőfunkciója segítségével, áttekinthető munkafelületével, minden és könnyen megtalálható. Kit és mikor hova temettünk, milyen formában, ki volt az eltemettető, és a pénzügyi áttekintője is naprakész. Könnyen tudok árajánlatot készíteni, amit később nem kell keresnem az asztalomon lévő sok papír között… Nekünk több telephelyünk is van, így az év végi leltár nagyon komoly munkát, hosszú időt vett igénybe. A Memorial Szoftver rövid időn belül az én egyéni problémámra is megoldást talált, így a különböző telephelyek raktári nyilvántartása, ma már mindig naprakész és ami nem hátrány, könnyen ellenőrizhető. Mobil eszközömön való alkalmazásával, pedig bárhol és bármikor segítséget tudok nyújtani az irodában ülő kollégáknak is. Ami még nagyon fontos, hogy a szállító vállalja a folyamatos törvényi megfelelést, tehát nem nekem kell figyelnem a jogszabályi változásokat, rendszeres e-mailjükben erről is naprakész tájékoztatást kapok. Összességében azt gondolom, hogy jól döntöttünk, amikor a Memorial Szoftver számlázó programja mellett döntöttünk. Kollégáimnak akik még nem használják ezt a rendszert az javaslom, ne féljünk az újtól és az ismeretlentől, hiszen ebben a rohanó világban nekünk is fejlődnünk kell. A Memorial Szoftver számlázó programját minden kollégámnak, aki szeretné munkáját megkönnyíteni, átláthatóbbá tenni, jó szívvel ajánlom! Nincs vesztenivalónk, hiszen ahogy az egyik oktatóm mondta, a puding próbája az evés…”

 

Czirléné Kovács Tímea
Tótkomlósi Naplemente Temetkezési Szolgáltató Kft.