Kedves Vállalkozó!

A Memorial Szoftver ügyvezetőjeként temetkezési szolgáltatóknak készítettem tájékoztatónkat.

Legfontosabb számlázást érintő változás, hogy 2020. július 1-jétől minden áfaalany (vállalkozás és kisvállalkozás » alanyi adómentes, KATÁS, fordított adózás alá eső ügyleteket teljesítő vállalkozások) értékhatár nélkül köteles az Online Számla rendszerben adatot szolgáltatni egy másik, belföldön nyilvántartásba vett áfa – alany részére belföldön teljesített termékértékesítéséről, szolgáltatásnyújtásáról kibocsátott vagy kiállított számláról, számlával egy tekintet alá eső okiratról.

A temetkezési szolgáltatók részére nem elégséges a NAV számlázó, vagy egyszerű online számlázó szoftver használata! A jogszabályi megfelelés mellett az NGM által előírt kötelező számlatartalom és GDPR megfelelésről is gondoskodni kell.

2020. Július 1-től továbbra is lehetőség van (kézi) számlatömbös számlák kiállításra, viszont a kézi, írott számlák adatait manuálisan kell feltölteni a NAV honlapjának megfelelő felületén, 4 napon belül, illetve bizonyos esetekben 1 naptári napon belül.

 • Változik még:
  • az adattartalom köre NAV 2.0 bevezetésével ezzel a NAV részletes információkat kap a számla tartalmáról
  • Adószám kötelező feltüntetése (mentes ügyleteknél is, kivétel áfa regisztrált) minden számlán
  • Számla kiállítására nyitva álló határidő 15-ről  > 8 napra csökken
  • Számlaadási kötelezettség kiterjesztése: Egészségügyi szolgáltatások (kivéve közszolgáltató), Adómentes oktatások közül az egyéb oktatás, Fogorvos, fogtechnikus, Adómentes ingatlan értékesítés
  • Végszámla esetén az előleg figyelembevételével adódó különbségről kell adatot szolgáltatni

2021. januártól teljes körű adatszolgáltatási kötelezettség mindenkinek az Online Számla rendszerben a magánszemélyeknek kiállított számláknál is (Temetkezési szolgáltatókat kiemelten érinti)

Minden évben több konferencián veszünk részt. Az idei évben megkaptuk az előadást és a videókat, ezért csatoljuk a NAV munkatárásának előadását és az arról készült videók linkjét is, ahol részletesen megismerheti a számlázás és az új online adatszolgáltatáshoz kapcsolódó jogszabály változásokat.

Jó hír, hogy a Memorial Szoftver megfelel az NGM által előírt számlatartalom és GDPR feltételeknek, cégünk a jogszabályváltozások követését biztosítja, ezért ügyfeleinknek nincs teendője a mostani és jövő év januári módosításokkal kapcsolatosan!

 

Szilágyi László

Memorial Szoftver a megbízható megoldás!

 • Temetkezési szolgáltatóknak készített számlázó és ügyviteli szoftver (300 temetkezési iroda/temető használja)

  Kifejezetten temetkezési szolgáltatóknak és temető üzemeltetőknek fejlesztett hatályos jogszabályoknak megfelelő számlázó (NAV-álló), automatizált nyomtatvány-kitöltő, temető nyilvántartó és gyászjelentő szerkesztő szoftver.

 • Terveink 2020 év végéig
  1. Ebben az évben elindítjuk a Memorial Szoftverben az e-számla, elektronikus aláírás, papírmentes iroda lehetőségét, ahol időbélyeggel és hitelesített aláírással lehet majd a számlát, vagy bármilyen dokumentumot ellátni. Ezzel a teljes körű archiválás és megvalósítható. Nyomtató-, papír- és postaköltség nélkül elektronikusan lesznek elküldhetők a számlák, szerződések, dokumentumok. A szolgáltatás megfelel minden hatályos jogszabálynak és nem utolsósorban, környezetbarát, hozzájárul a fenntartható jövőhöz.
  2. Külső szoftverekhez igények szerinti történő adatkapcsolatokat fejlesztünk pl. hamvasztókkal, más ügyviteli rendszerekkel stb.
  3. Elektronikus kommunikációt és kapcsolattartást segítő megoldásokat kapcsolunk a Memorial Szoftverhez
Megrendelem a Memorial Szoftvert

Szilágyi László
ügyvezető

+36 30 326 0268 / info@memorialszoftver.hu

Hogyan feleljünk meg a kötelező online számlaadat-szolgáltatás adóhatósági elvárásainak?

Czöndör Szabolcs főosztályvezető, Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Előadás megtekintése

Az előadásban feltett kérdések adott válaszok

Czöndör Szabolcs főosztályvezető, Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Videó megtekintése

Az előadás anyagának letöltése PDF formátumba

Hogyan feleljünk meg a kötelező online számlaadat-szolgáltatás adóhatósági elvárásainak? – Czöndör Szabolcs főosztályvezető, Nemzeti Adó- és Vámhivatal
PDF letöltése

Az Online Számla rendszer bevezetésének sikerei és adatainak hasznosítása

Dr. Sipos Tímea
PDF letöltése

Teljeskörű megoldás a mindennapokban

Számlázó funkcióval (NAV-álló, NGM rendelet szerinti struktúrával feltöltött),

nyomtatvány-kitöltővel

dokumentumkezelővel,

temető nyilvántartással
(elhunyt, sírhely és rendelkező kezeléssel)

naptár tervezővel az üzemeltetői feladatok támogatására,

térképes keresővel,

valamint gyászjelentő szerkesztővel.

Referenciáink között kis-, közepes- és nagyvállalatok is szerepelnek. A kiszolgált irodák és temetők száma meghaladja a százat. A kisebb irodák csak számlázó és nyomtatvány kitöltő funkciókat, a nagyobbak a teljes programot veszik igénybe.

312

iroda / temető

1083000

sírhely

1884000

elhunyt

Memorial Szoftver Kft.
2600 Vác, Cházár András utca 17.
+36 30 326 0268
info@memorialszoftver.hu
www.memorialszoftver.hu

Adatvédelmi Tájékoztató

 • 2600 Vác, Cházár András utca 17.

  2600 Vác, Cházár András utca 17.